GOOODYFOOODS CONCEPT 2018-03-08T09:35:38+00:00

Project Description

Client:

Natudis – 2009 – 2013

Bijzonderheden

Superspeciaalzaak   Belevenisconcept          5 vestigingen 500-750 m2.

Verantwoordelijk voor:

naam, strategie, interieurconcept, meubeldesign, communicatieconcept (instore/outstore/online), materiaalkeuze, kleurenplan, styling, copy, bedrijfskleding

CONCEPT

GooodyFooods is een biologische formule waarin elementen van supermarkt, speciaalzaak en horeca verenigd zijn. Yunic Spaces & Projects kreeg in 2009 de opdracht om een geheel nieuwe formule te ontwikkelen om nieuwe light users van biologische producten aan te trekken. Yunic bedacht het concept ”from scratch” en koos voor een formule die code-doorbrekend was voor de tot dat moment donkergroene branche. Gekozen werd voor een Engelse naam, een strak design en combinatie van speciaalzaak, supermarkt en horeca. Verleiding en luchtige communicatie vormen de kern van GooodyFooods. Want duurzaam boodschappen doen moet inspirerend en ”fun”zijn. De moderne, grootstedelijke aanpak laat zien dat ‘’organic, tasty, good & fresh’’ ook toegankelijk kan worden gemaakt voor een groter en vooral jonger publiek. In deze formule veel aandacht voor sfeer en beleving. Ontdekken, herkennen en thuisvoelen zijn de pijlers van de winkel. Yunic Spaces & Projects vertaalde het DNA van de formule naar de pilaren die in elke vestiging terugkomen; zij vormen letterlijk de dragers van de formule. Kenmerkend voor GooodyFooods is de oranje plafondcirkel. Al dan niet geïmplodeerd. Elke winkel is anders; GooodyFooods is maatwerk passend bij pand en ondernemer. Toch is elke winkel door de sterke herkenbare identiteit echt onderdeel van de formule.

In de periode 2009-2013 zijn 5 grote winkels opgeleverd en is na de pilot de huisstijl iets aangepast. In 2013 koos franchisegever Natudis ervoor niet langer te investeren in 2 formules (Natuurwinkel en GooodyFooods) maar te kiezen voor één. Dat werd Natuurwinkel, vanwege de op dat moment grotere aantal winkels dat onder die vlag voer. GoodyFood Hilversum en Zwolle bestaan nog en zijn zelfstandig verder gegaan.