top of page

huisstijl & verpakking

flying

dutchman

De start up Flying Dutchman was op zoek naar een opvallende identiteit waarbij een duik in het verleden op een bijzondere manier is vormgegeven.

 

 

 

HUISSTIJL
 

Beyunic vond inspiratie in de films van Pirates of the Caribbean. De octopus knipoogt naar de mysterieuze octopusman Davey Jones als metafoor voor de spanning en het avontuur waar deze start up voor staat. Beyunic wilde wegblijven van de obligate piratenschepen en recht doen aan het vooruitstrevende karakter van de start up. Door te kiezen voor een stoer font in combinatie met de octopus, wordt de interesse gewekt. Zwart en diepblauw trekken de spannende achtergrond van het historische ghostship Flying Dutchman naar het nu en bieden cachet voor het high end avontuur dat deze start up vertegenwoordigt.

home_flyingdutchman_01.jpg
Flying_Dutchman_visitekaart_55x85_FC kop
flyingdutchman_visitekaartje_az.jpg
flyingdutchman_brief01.jpg
flyingdutchman_brief02.jpg
flyingdutchman_facebook.jpg

PITCHDECK

Beyunic ontwikkelde het concept- en pitchdeck voor dit beginnende bedrijf. Waarmee de eigenaar potentiële investeerders kon interesseren voor deelname in de start up. Beyunic schreef de teksten en realiseerde het ontwerp.


flyingdutchman_pitchdeck_bz.jpg
flyingdutchman_pitchdeck_vz kopie.png
home_flyingdutchman_02.jpg

VERPAKKING & MERCHANDISE

Om de reikwijdte en breedte van het Flying Dutchman concept te onderzoeken mocht Beyunic onder meer een verpakking ontwerpen voor een mogelijke geurlijn. Beyunic bedacht de naam en het ontwerp werd ontwikkeld samen met vormgever Dennis Grondhuis. De kleur oranje werd gekozen om een opvallende presence te hebben in het mannengeuren-schap. 


verpakking_2_HR_Page_22.jpg
flyingdutchman_jacht.jpg
Naamloos.png
SERVICES
  • strategie

  • concept

  • identiteit

bottom of page