top of page

activatie campagne

STICHTING 
SIRIZ

Stichting Siriz helpt iedereen die te maken krijgt met onbedoelde zwangerschap. Het is belangrijk voor Siriz om zichtbaar te zijn, zodat de drempel verlaagd wordt om contact te zoeken. Beyunic ontwikkelde samen met Salome Kazeze Mangho een awareness & activatie-campagne voor Digital Out of Home, abri's, schoolboards, Google Display Network en social media.

logo siriz.jpg

BRANDING

De campagne zoomt in op de vragen die je hebt als je onbedoeld zwanger bent. Doelgroepspecifiek, voor jonge meisjes, jonge vrouwen, vrouwen van 40+ en partners. 

 

Vier rolmodellen kijken je aan en vertellen ‘Ik ben zwanger’, met een herkenbare vraag die bij hen speelt. We bieden hoop in deze onzekere periode, want #sirizhelpt. De hashtag geeft een haakje om de campagne online uit te diepen. We stimuleren contact (call to action: chat, app of bel) en stellen gerust met de pay off: Je bent niet alleen. Deze kernboodschap van Siriz staat voor het warme, persoonlijke en hoopvolle gevoel dat Siriz kan bieden en vormt daarmee de basis voor de campagne. 

overview_Siriz.png

RESULTAAT

De eerste resultaten zijn veelbelovend: De campagne zorgt voor een verdubbeling van het aantal unieke gebruikers op de website (ten opzichte van de periode voor de campagne), bijna allemaal nieuwe gebruikers. Ook het totaal aantal sessies is meer dan verdubbeld. Op social media is de campagne met beperkt budget veel bekeken (bijna 500.000 keer in 14 dagen). Hoewel de campagne is ingekocht op naamsbekendheid blijkt er toch flink doorgeklikt te worden naar de website. Vooral dat laatste is positief t.o.v. eerdere campagnes van Siriz.  

#siriz helpt.png

Digital Out of Home

Via 10" animaties op digitale abri's laten we per doelgroep een relevante vraag zien waarbij het antwoord is #Sirizhelpt, als je onbedoeld zwanger bent. Met iconen wordt gestimuleerd op diverse manieren contact te zoeken. Want...je bent niet alleen. Dezelfde animaties worden ingezet op Google Display Network in diverse formaten. 

SOCIAL MEDIA

De campagne wordt vooral via social op Instagram en Facebook en Google Display Network uitgerold. Zowel ingekocht als organisch, met eigen posts en stories. 

 

Social media lenen zich bij uitstek om een gevarieerder publiek aan te spreken. Via de eigen pagina's kunnen meer vragen worden behandeld en wordt uitgelegd hoe Siriz helpt bij de vragen die je hebt als je onbedoeld zwanger bent. Er wordt altijd afgesloten met ‘je bent niet alleen’. Zodat de doelgroep wordt omarmd door het warme gevoel van Siriz.
 

Door de combinatie van betaalde advertenties (animaties) en posts met meer context, creëren social media mileage binnen de campagne. 

Schermafbeelding 2021-02-03 om 11.42.55.
man social test.png
Schermafbeelding 2021-02-03 om 11.50.41.
oud.png
Schermafbeelding 2021-02-03 om 11.49.27.
Instagramfeed_Siriz_link_edited.png

ABRI & SCHOOLBOARDS

Via abri's in winkelcentra en schoolboards op middelbare scholen wordt de campagne nog eens extra onder de aandacht gebracht. 

siriz_schoolboards_beyunic.png
Siriz_A1_16.png
Siriz_A1_40+.png

TOOLKIT

Omdat de inkoop en uitvoering van de sociale media - en bannercampagne bij een ander bureau ligt, ontwikkelde Beyunic een tookkit en copyplatform. Daarmee wordt geborgd dat de campagne in alle media volgens dezelfde conceptuele uitgangspunten wordt uitgevoerd. 

toolkit_overview2.png
SERVICES
  • strategie

  • concept

  • copy 

  • animatie (Kazeze)

bottom of page