top of page
wimoverwijn_header2.jpg

branding & campagne

Wim over wijn

De KVNW (Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Wijnhandelaren) vroeg Beyunic een zelfregulerende campagne te creëren, die Nederlandse wijndrinkers kan motiveren tot wijnmatiging, zonder betuttelend te zijn.

BRANDING

Beyunic creëerde daarom een sympathieke, een tikkie eigenzinnige en opvallende ambassadeur: Wim. En Wim ... gaat over wijn. Door te kiezen voor een geïllustreerd character, is Wim (afgekort Wine in Moderation) nooit bedreigend of belerend. Wim weet veel van wijn en deelt zijn kennis graag met luchtige tips om te laten zien dat met mate drinken en genieten van wijn, heel goed samengaan.

Deze voor de branche onconventionele aanpak werd door de voorzitter van het internationale Wine in Moderation Platform geroemd als voorbeeld voor eigentijdse wijnmatigingscampagnes.

I.s.m. Jan Willem Baggerman (SHBNG), Emanuel Wiemans (illustraties), Fishtank Media (webbouwer), Hans Germeraad (media) en Pink (online marketing)

logo wim vierkant_s.jpg
wimoverwijn_zw02.jpg
wimoverwijn_zw_01.jpg

TV campagne 

Voor TV en Facebook zijn diverse commercials ontwikkeld. In de 20" spot wordt Wim geïntroduceerd. In vier 10" commercials inclusief tag on worden diverse geniettips uitgelegd. Ingekocht op 24Kitchen, in het hart van de doelgroep waar veel over wijn en spijs wordt gesproken. 

Geniettip: langzaam drinken verrast je zintuigen

Geniettip: langzaam drinken verrast je zintuigen

Video afspelen

WEBSITE

Beyunic ontwikkelde ook de website voor Wim: www.wimoverwijn.nl

waarbij Wim de consument op de welbekende luchtige manier antwoorden geeft op vragen als 'hoeveel alcohol zit er in 1 glas' en 'wat is met mate'. Aangevuld met blogs, weetjes en een link naar Facebook. 

wimoverwijn_website kopie.png
wimoverwijn_webpage_mate.jpg
wimoverwijn_webpage_geniettip2.jpg
facebook wim.png
wimoverwijn_facebook_caroussel.jpg
Wimoverwijn_facebook_post01 copy.jpg

FACEBOOK

Facebook is het belangrijkste medium ter activatie van de consument. Via het 'Always On' principe wordt continue nieuwe content gepost en gepromoot. 

wimoverwijn_faebook_post2.jpg
wimoverwijn_items02 kopie.png
wimoverwijn_items_01 copy.jpg
Unknown-1 kopie.jpeg
wimoverwijn_advertentie01.jpg
wimoverwijn_advertentie02.jpg
wimoverwijn_infosheet.jpg
wimoverwijn_flyer02.jpg
wimoverwijn_flyer01.jpg
SERVICES
  • strategie

  • concept

  • identiteit 

  • copy / BLOG

bottom of page